Ο Ελαιώνας μας

Η Κερκυραϊκή γη μας προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της και εμείς με μεράκι αλλά και την σωστή καθοδήγηση από διακεκριμένους γεωπόνους, παράγουμε έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο της τοπικής ποικιλίας «Λιανολιά Κέρκυρας»!  Η τοπική αυτή ποικιλία καλλιεργείται παραδοσιακά για αιώνες στο νησί της Κέρκυρας και σε μικρότερη κλίμακα στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Εμείς αξιοποιήσαμε τα κτήματα της οικογένειας, 11,5 στρέμματα ημιορεινής έκτασης, εφαρμόζοντας κανόνες βιολογικής καλλιέργειας στα γηραιά ελαιόδεντρα της τοπικής ποικιλίας, έχοντας έναν και μόνο στόχο: Να φέρουμε στα πιάτα σας βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο μοναδικής ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης. Και το καταφέραμε μιας και το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο «ΑΡΗΤΗ», έχει πλέον περίοπτη θέση στο τραπέζι σας!

Η συνεχής φροντίδα και η χρήση βιολογικών λιπασμάτων για την ανάπτυξη του ελαιώνα, έφερε τη συνεργασία μας με τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ. Υπό την αυστηρή καθοδήγηση των γεωπόνων, κανένα χημικό σκεύασμα δεν χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε φάση της παραγωγής μας!

barn and man
oil dripping

Όλα υλοποιούνται με σεβασμό στο περιβάλλον και περιορισμό των χρησιμοποιούμενων φυσικών πόρων στο ελάχιστο. Η εμμονή μας στην ποιότητα και στις αρχές τις βιολογικής καλλιέργειας, επιβραβεύτηκε με την πιστοποίηση μας ως βιολογικοί καλλιεργητές, με τη ΔΗΩ εξακολουθεί να ελέγχει τον ελαιώνα για την διατήρηση της πιστοποίησης σύμφωνα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Το λάδι που παράγουμε πέραν των εξαιρετικών φυσικοχημικών χαρακτηριστικών έχει φρουτώδες 5 (από τις υψηλότερες βαθμολογίες για ελληνικό ελαιόλαδο) και κανένα ελάττωμα.

Σύμφωνα και με τις διαπιστωμένες ορθές πρακτικές της ελαιοκομίας, ο ελαιοκαρπός συλλέγεται πάντα «μαδητός», δηλαδή απευθείας από το δέντρο και οδηγείται προς άλεση εντός 24ωρου σε πιστοποιημένο για βιολογικό ελαιόλαδο ελαιοτριβείο, όπου και αλέθεται με την διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης.